Wrzesień 8 2014

Jadłospis

19.02.2018 – 02.03.2018 r.

 

jadlospis-img


Data: 19.02.2018  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, rzodkiewką, kiełbasą szynkową i ogórkiem II śniadanie: budyń waniliowy z sosem wiśniowym
Obiad: zupa kalafiorowa, gulasz po węgiersku, kasza pęczak, ogórek kiszony w kawałku, kompot Podwieczorek:½ jabłka

Data: 20.02.2018 WTOREK
Śniadanie: kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i szczypiorkiem
II śniadanie: mleko miodowe, biszkopcik
Obiad: zupa krem z cukinii z lanym ciastem, woleje w sosie pieczarkowym, surówka z marchwi jabłka i chrzanu, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: nektarynka

Data: 21.02.2018  ŚRODA 
Śniadaniepłatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski smakusie na gorąco z ketchupem, ogórek świeży w kawałku
II śniadanie: herbata malinowa, bułka szpinakowa z masłem i pomidorem
Obiad: barszcz ukraiński, pierogi ruskie, kapusta zasmażana, kompot
 Podwieczorek: ½ banana

Data: 22.02.2018 CZWARTEK
Śniadanie: zacierka na mleku, bułka maślana z masłem, twarożkiem waniliowym i powidłami, marchewka do chrupania
II śniadanie: kisiel owocowy
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kulki drobiowe w sosie szczypiorkowym, kolorowe warzywa ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 23.02.2018 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, jajko z sosem szczypiorkowym
II śniadanie: sok karotka
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba po grecku, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: arbuz

jadł
Data: 26.02.2018  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pomidorem, szynką i rzodkiewką
II śniadanie: jogurt miodowy z płatkami migdałowymi
Obiad: zupa z zielonego groszku, kotlet mielony,mizeria, ziemniaki, kompot
Podwieczorek:½ jabłka

Data: 27.02.2018 WTOREK 
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, serkiem kanapkowym, szczypiorkiem i papryką
II śniadanie: kefir truskawkowy, pieczywo chrupkie razowe
Obiad: zupa koperkowa z makaronem, polędwiczki w/p w sosie śmietanowym, sałatka z buraków, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ pomarańcza

Data: 28.02.2018  ŚRODA
Śniadanie: kawa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby wędzonej, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
II Śniadanie: twarożek malinowy z wiórkami kokosowymi
Obiad: zupa jarzynowa, sphagetti bolognese, ogórek kiszony w kawałku, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 01.03.2018 CZWARTEK 
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i ogórkiem,parówki drobiowe na gorąco z ketchupem,
II śniadanie: herbata malinowa, paluch drożdżowy
Obiadzupa ogórkowa, naleśniki z serem i sosem jogurtowo truskawkowym, cytrynada
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 02.03.2018 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: babka, mleko
Obiadzupa grochowa, ryba w cieście, surówka z kapusty tradycyjna, ziemniaki, kompot
Podwieczorekmarchewka