Wrzesień 8 2014

Jadłospis

22.05.2017 – 02.06.2017 r.

 

jadlospis-img


Data: 22.05.2017  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: lane kluski na mleku, bułka kukurydziana z masłem, twarożkiem waniliowym, marchewka do zgryzu
II śniadanie: kisiel z cząstką brzoskwiń
Obiad: zupa z cukinii, pieczeń karkówki w sosie własnym z kaszą pęczak, sałata roszponka z papryką, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 23.05.2017 WTOREK
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką i pomidorem
II śniadanie: chałka z rodzynkami, herbata żurawinowa
Obiad: zupa z botwinki, pierogi leniwe z masełkiem, surówka z  marchwi i ananasa, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 24.05.2017  ŚRODA 
Śniadaniekawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z ryby wędzonej, ogórek świeży i rzodkiewką
II śniadanie: maślanka truskawkowa, biszkopcik
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet schabowy, sałata ze śmietaną, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: marchewka do chrupania

Data: 25.05.2017 CZWARTEK
Śniadanie: kasza manna na mleku, bułka kukurydziana z masłem, twarogiem waniliowym i miodem, marchewka do zgryzu
II śniadanie: pianka jogurtowa z sosem wiśniowym
Obiad: płatki orkiszowe  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i kiełkami
Podwieczorek: legumina truskawkowa z posypką migdałową

Data: 26.05.2016 PIĄTEK 
Śniadanie: kawa anatol na mleku, pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem kanapkowym, rzodkiewką i pomidorem
II śniadanie: kolorowa galaretka, ½  ananasa
Obiad: zupa fasolowa na mięsie, medalion rybny z dorsza, surówka z marchwi i pora z sosem majonezowo-jogurtowym i prażonym słonecznikiem ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

jadł
Data: 29.05.2017  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z kiełbasą żywiecką, sałatą i ogórkiem świeżym
II śniadanie: kefir malinowy, morele suszone
Obiad: zupa koperkowa, łazanki z kapustą, cytrynada
Podwieczorek: marchewka do zgryzu

Data: 30.05.2017 WTOREK 
Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarogiem lub makrelą w pomidorach, szczypiorek i rzodkiewka
II śniadanie: budyń waniliowy z sosem wiśniowym
Obiad:zupa z soczewicy, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 31.05.2017  ŚRODA
Śniadanie: kawa anatol na mleku, kiełbaski na gorąco z ketchupem, ogórek kiszony w kawałku
II Śniadanie: ciabata z masłem i pomidorem, herbata z aronii z miodem
Obiad: żurek z białą kiełbasą na maślance, racuchy z jabłkiem, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 01.06.2017 CZWARTEK
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem kanapkowym,
II śniadanie: rogalik drożdżowy z serem (niespodzianka)
Obiadzupa jarzynowa, sphagetti bolognese, ogórek kiszony, w kawałku, kompot
Podwieczorek: krążek ananasa, lizaczek

Data: 02.06.2017 PIĄTEK
Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i szczypiorem, jajecznica na parze
II śniadanie: lody, biszkopcik
Obiad: zupa grochowa na kiełbasie, ryba po grecku, ziemniaki, kompot
Podwieczorek½ banana