Wrzesień 8 2014

Jadłospis

16.04.2018 – 27.04.2018 r.

 

jadlospis-img


Data: 16.04.2018  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędlina i pomidorem
II śniadanie: legumina malinowa z prażonymi migdałami
Obiad: zupa koperkowa z makaronem, kotlet mielony, mizeria, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 17.04.2018 WTOREK
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj, ogórkiem i szczypiorkiem II śniadanie: jogurt truskawkowy, biszkopcik
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, filet z kurczaka w jarzynach, ryż na sypko, cytrynada
Podwieczorek: ½  jabłka

Data: 18.04.2018  ŚRODA 
Śniadaniekawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, papryką, parówki z fileta na gorąco z ketchupem,
II śniadanie: bułka szpinakowa z masłem i ogórkiem
Obiad: barszcz czerwony, racuchy z jabłkiem, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 19.04.2018 CZWARTEK
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, sałatą, serem żółtym i pomidorem
II śniadanie: sok pomarańczowy, chrupki kukurydziane
Obiad: zupa brokułowa, gulasz po węgiersku z kaszą pęczak, ogórek kiszony w kawałku, kompot
Podwieczorek: winogron

Data: 20.03.2018 PIĄTEK 
Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
II śniadanie: pianka owocowa z sosem wiśniowym
Obiad: zupa fasolowa na kiełbasie, ryba w cieście, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, koperkiem i sosem czosnkowo-jogurtowym, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: mandarynka

jadł
Data: 23.04.2018  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarogiem lub makrelą w pomidorach, papryka i rzodkiewka
II śniadanie: kefir truskawkowy, sucharek
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet schabowy, mizeria, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 24.04.2018 WTOREK 
Śniadanie: lane kluski na mleku, bułka maślana z masłem, twarożkiem waniliowym i powidłami, marchewka do zgryzu
II śniadanie: kisiel z owocami
Obiad: zupa ogórkowa, zapiekanka z makaronu, szynki i brokułów pod beszamelem, kompot
Podwieczorek: winogron

Data: 25.04.2018  ŚRODA
Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z kiełbasą żywiecką, sałatą i ogórkiem świeżym
II Śniadanie: chałka z rodzynkami
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kopytka z sosem bolognese, ogórek świeży w kawałku, kompot Podwieczorek: ½ banana

Data: 26.04.2018 CZWARTEK 
Śniadanie: herbata owocowa z miodem, pieczywo mieszane z masłem i rzodkiewką, serek wiejski grani ze szczypiorkiem
II śniadanie: mleko waniliowe, pieczywo chrupkie razowe
Obiadrosół z makaronem, potrawka z kurczaka, buraczki zasmażane, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 27.04.2018 PIĄTEK 
Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: rogalik drożdżowy
Obiadzupa z soczewicy na kiełbasie, ryba w cieście surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot
Podwieczorekmarchewka do zgryzu