Wrzesień 8 2014

Jadłospis

15.10.2018 – 26.10.2018 r.

 

jadlospis-img

 

Data: 15.10.2018  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, kiełbasą żywiecką i pomidorem
II śniadanie: budyń czekoladowy z płatkami migdałowymi
Obiad: zupa pieczarkowa ryżem, filet z kurczaka w panierce orkiszowej, surówka z kapusty pekińskiej i prażonym słonecznikiem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 16.10.2018 WTOREK 
Śniadanie: kawa inka na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, serem żółtym, papryką i ogórkiem
II śniadanie: maślanka truskawkowa, biszkopcik
Obiad: rosół z makaronem, udko pieczone, duszona marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 17.10.2018  ŚRODA 
Śniadaniepłatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką, twarożkiem i pomidorem
II śniadanie: sok pomarańczowy, chrupki kukurydziane
Obiad: zupa jarzynowa, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym, ogórek kiszony w kawałku ziemniaki, kompot
Podwieczorek: winogron

Data: 18.10.2018 CZWARTEK
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym, szczypiorkiem i rzodkiewką
II śniadanie: chałka drożdżowa
Obiad: zupa brokułowa, spaghetti carbonara z szynką, sałata z sosem winegret, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 19.10.2018 PIĄTEK 
Śniadanie: kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka i jaj, rzodkiewką i ogórkiem
II śniadanie: pianka owocowa z sosem wiśniowym
Obiad: zupa ziemniaczana, ryba po grecku, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

jadł
Data: 22.10.2018  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą wędliną lub serkiem almette
II śniadanie: sok karotka, pieczywo chrupkie
Obiad: zupa z fasolki szparagowej, filet z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym z makaronem, brokuły z masełkiem, kompot
Podwieczorek: mandarynka

Data: 23.10.2018 WTOREK 
Śniadanie: kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski smakusie na gorąco z ketchupem, ogórek kiszony w kawałku
II śniadanie: jogurt malinowy z rodzynkami
Obiad: zupa ogórkowa, kotlet ziemniaczany z sosem pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego, marchwi i cebuli czerwonej, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 24.10.2018  ŚRODA
Śniadanie: zacierka na mleku, bułka z masłem i miodem, marchewka do chrupania
II Śniadanie: mleko waniliowe, krążek ryżowy ze słonecznikiem
Obiad: zupa z soczewicy na kiełbasie, gulasz wołowy z kaszą pęczak, surówka z pora i marchwi i sosem jogurtowym, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 25.10.2018 CZWARTEK 
Śniadanie: kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarogiem lub pastą z makreli w pomidorach, rzodkiewka
II śniadanie: kisiel z ananasem, herbatnik
Obiadzupa pomidorowa z ryżem, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, sałatka z buraczków, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: winogron

Data: 26.10.2018 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao pieczywo mieszane z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorem
II śniadanie: drożdżówka z serem
Obiadzupa fasolowa, łazanki z kapustą kiszoną kompot
Podwieczorek½ jabłka