Wrzesień 8 2014

Jadłospis

16.10.2017 – 27.10.2017 r.

 

jadlospis-img


Data: 16.10.2017  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, sałatą, żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: maślanka truskawkowa, biszkopcik 
Obiad: zupa selerowa z ryżem, kulki mięsne w sosie ziołowym, sałatka z fasoli szparagowej, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: krążek ananasa

Data: 17.10.2017 WTOREK
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, papryką i pomidorem
II śniadanie: serek waniliowy z płatkami migdałowymi
Obiad: kapuśniak z włoskiej kapusty, gulasz drobiowy z warzywami, makaron, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 18.10.2017  ŚRODA 
Śniadaniekakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ogórkiem i szczypiorkiem, twarożek grani
II śniadanie: paluch drożdżowy, mleko
Obiad: barszcz czerwony, cepeliny z mięsem okraszone cebulką, surówka z kapusty kiszonej, kompot
Podwieczorek: marchewka do zgryzu

Data: 19.10.2017 CZWARTEK
Śniadanie: zacierka na mleku, bułka kukurydziana z masłem i miodem, marchewka do chrupania
II śniadanie: kisiel z owocami
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet schabowy, buraczki zasmażane, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 20.10.2016 PIĄTEK 
Śniadanie: kawa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem i rzodkiewką, kiełbaski drobiowe na gorąco z ketchupem
II śniadanie: sok karotkachrupki kukurydziane
Obiad: zupa grochowa na mięsie, ryba w cieście, duszone warzywa, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ banana

jadł
Data: 23.10.2017  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj i kiełbasy, szczypior i rzodkiewka
II śniadanie: jogurt miodowy z rodzynkami
Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, kotleciki drobiowe w płatkach owsianych, surówka z selera, jabłka i rodzynek, ziemniaki, kompot
Podwieczorek:  ½ jabłka

Data: 24.10.2017 WTOREK 
Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową, sałatą i pomidorem
II śniadanie: tosty z serem
Obiad:zupa jarzynowa, łazanki z kapustą, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 25.10.2017  ŚRODA
Śniadanie: kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
II Śniadanie: Budyń z sosem malinowym
Obiad: Zupa kalafiorowa, zapiekanka ziemniaczana, surówka z sałaty lodowej z sosem jogurtowo-czosnkowym, kompot
Podwieczorek: winogron

Data: 26.10.2017 CZWARTEK 
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem kanapkowym, rzodkiewką i papryką
II śniadanie: Mleko waniliowe, biszkopcik
Obiadrosołek z lanym ciastem, udko pieczone, marchewka z groszkiem opruszana, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 27.10.2017 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ogórkiem, jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: chałka z rodzynkami, herbata owocowa
Obiad: zupa fasolowa, ryba panierowana, surówka z ogórka, marchewki i cebuli czerwonej, ziemniaki, kompot
Podwieczorekmarchewka