Wrzesień 8 2014

Jadłospis

27.03.2017 – 07.04.2017 r.

 

jadlospis-img


Data: 27.03.2017  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem, sałatą polędwicą, papryka do chrupania
II śniadanie: jogurt truskawkowy z płatkami migdałowymi
Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti carbonara z szynki, sałata lodowa z ogórkiem z sosem winegret ze słonecznikiem, kompot
Podwieczorek: marchewka do chrupania

Data: 28.02.2017 WTOREK
Śniadanie: zacierka na mleku, rogalik drożdżowy z masłem i twarożkiem waniliowym, ananas
II śniadanie: kisiel owocowy, cząstki melona
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlet schabowy, buraczki zasmażane, ziemniaki, kompot
Podwieczorek:  śliwka

Data: 29.03.2017  ŚRODA 
Śniadaniepłatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu i makreli w pomidorach ze szczypiorkiem i ogórkiem korniszonem
II śniadanie: mleko waniliowe, sucharki
Obiad: zupa ogórkowa, filet z kurczaka po azjatycku z ryżem, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 30.03.2017 CZWARTEK
Śniadanie: kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj i kiełbasy, szczypior, kiełki
II śniadanie: bułka paryska z masłem i pomidorem
Obiad:  kapuśniak na pomidorach, makaron z twarogiem i sosem jogurtowo- truskawkowym, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 31.03.2016 PIĄTEK 
Śniadanie: kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką,ogórkiem i pomidorem
II śniadanie: legumina z twarogu i brzoskwiń z wiórkami kokosowymi
Obiad: zupa fasolowa na mięsie, ryba w cieście, surówka z marchewki, ogórka i cebuli, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

jadł
Data: 03.04.2017  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, kiełbasą żywiecką i pomidorem
II śniadanie: wafle ryżowe z powidłami, mleko miodowe
Obiad: rosół z lanymi kluskami, filet z kurczaka w bialym sosie z kukurydzą, cukinią i koperkiem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ Jabłka

Data: 04.04.2017 WTOREK 
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem kanapkowym, szczypiorkiem i rzodkiewką
II śniadanie: budyń czekoladowy z wiśniami
Obiadzupa pieczarkowa z makaronem, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym, sałata roszponka z papryką, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: mandarynka

Data: 05.04.2017  ŚRODA
Śniadanie:  kawa anatol na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco z ketchupem, ogórek kiszony w kawałku
II Śniadanie: paluch drożdżowy, mleko
Obiad: barszcz ukraiński, naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowo-śmietanowym, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 06.04.2017 CZWARTEK
Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, sałatą, serem żółtym i listkami szpinaku
II śniadanie: kefir malinowy, pieczywo chrupkie razowe
Obiadzupa z zielonego groszku, bitki z indyka, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem jogurtowo-czosnkowym, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: marchewka do zgryzu

Data: 07.04.2017 PIĄTEK
Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem, paprykarzem (wyrób własny), ze szczypiorkiem
II śniadanie: sernik, herbata owocowa
Obiad: żurek z białą kiełbasą, jajko gotowane w sosie chrzanowym, marchewka opruszana, ziemniaki, kompot
Podwieczorekśliwka