Wrzesień 8 2014

Jadłospis

19.06.2017 – 30.06.2017 r.

 

jadlospis-img


Data: 19.06.2017  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem kanapkowym, szczypiorkiem, kalarepka do chrupania
II śniadanie: kefir truskawkowy, chrupki kukurydziane
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlet schabowy, sałata ze śmietaną, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: winogron

Data: 20.06.2017 WTOREK
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem świeżym i kiełkami
II śniadanie:budyń z rodzynkami
Obiad: zupa z botwinki, makaron z kapustą i kiełbasą, cytrynada
Podwieczorek: arbuz

Data: 21.06.2017  ŚRODA 
Śniadaniekawa inka na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, sałatą i serem żółtym, papryką
II śniadanie: sok pomarańczowy, pieczywo chrupkie razowe
Obiad: rosół z makaronem, udko pieczone, marchewka z groszkiem z masełkiem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: truskawki

Data: 22.06.2017 CZWARTEK
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką
II śniadanie: legumina z brzoskwiniami i płatkami migdałowymi
Obiad: zupa gulaszowa, kluski śląskie z cebulką, surówka z kapusty kiszonej, kompot
Podwieczorek: krążek ananasa

Data: 23.06.2016 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: drożdżówka z serem, herbata owocowa
Obiad: zupa grochowa, klopsiki rybne w sosie pomidorowym, surówka z sałaty lodowej, kompot
Podwieczorek: ½ banana

jadł
Data: 26.06.2017  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką, sałatą i papryką
II śniadanie: mleko waniliowe, sucharek
Obiad: zupa jarzynowa, sphagetti bolognese, ogórek małosolny w kawałku, kompot
Podwieczorek: truskawki

Data: 27.06.2017 WTOREK 
Śniadanie: zacierka na mleku, bułka maślana z masłem i serkiem waniliowym, marchewka do chrupania
II śniadanie: kisiel owocowy z ananasem
Obiad: zupa ogórkowa, filet z kurczaka w cieście, surówka z sałaty roszponki i papryki, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 28.06.2017  ŚRODA
Śniadanie: kawa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, kabanos drobiowy
II Śniadanie: bułka szpinakowa z masłem i pomidorem
Obiad: zupa z soczewicy na mięsie, makaron z twarogiem i sosem truskawkowym, cytrynada
Podwieczorek: winogron

Data: 29.06.2017 CZWARTEK 
Śniadanie: makaron alfabetto na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek małosolny w kawałku
II śniadanie: jogurt malinowy, biszkopcik
Obiadzupa brokułowa, kurczak w sosie koperkowym, z ryżem, warzywa gotowane z masełkiem, kompot
Podwieczorek: brzoskwinia

Data: 30.06.2017 PIĄTEK 
Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem kanapkowym, szczypiorkiem i kalarepką
II śniadanie: chałka z rodzynkami, herbata owocowa
Obiad: krupnik, ryba panierowana, surówka z kapusty młodej tradycyjna, ziemniaki, kompot
Podwieczorekmarchewka