Wrzesień 8 2014

Jadłospis

11.12.2017 – 22.12.2017 r.

 

jadlospis-img


Data: 11.12.2017  PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, rzodkiewką, kiełbasą szynkową lub serkiem almette
II śniadanie: budyń waniliowy z sosem malinowym
Obiad: zupa z brokułów, gulasz po węgiersku, kasza pęczak, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 12.12.2017 WTOREK
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym lub tuńczykiem ze szczypiorkiem
II śniadanie: napój bananowy, biszkopcik
Obiad: zupa koperkowa, woleje w sosie pieczarkowym, surówka z marchwi jabłka i chrzanu, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: nektarynka

Data: 13.12.2017  ŚRODA 
Śniadaniekawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski smakusie na gorąco z ketchupem, ogórek świeży w kawałku
II śniadanie: herbata malinowa, bułka szpinakowa z masłem i pomidorem
Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem, wiórkami kokosowymi i sosem truskawkowym, krążek ananasa, kompot
Podwieczorek: ½ banana

Data: 14.12.2017 CZWARTEK
Śniadanie: zacierka na mleku, rogalik maślany z masłem, twarożkiem waniliowym, marchewka do chrupania
II śniadanie: kisiel owocowy z brzoskwinią
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kulki drobiowe w sosie szczypiorkowym, kolorowe warzywa ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 15.12.2016 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: drożdżówka
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba po grecku, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: arbuz

jadł
Data: 18.12.2017  PONIEDZIAŁEK 
Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pomidorem, szynką i rzodkiewką
II śniadanie: jogurt miodowy z płatkami migdałowymi
Obiad: zupa z fasolki szparagowej, filet z kurczaka po azjatycku, ryż na sypko, kompot
Podwieczorek: ½ jabłka

Data: 19.12.2017 WTOREK 
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, bułka wielozbożowa z masłem, serkiem kanapkowym, szczypiorkiem i papryką
II śniadanie: kefir truskawkowy, pieczywo chrupkie razowe
Obiad: barszcz czerwony z makaronem, polędwiczki w/p w sosie śmietanowym, sałatka z buraków, kompot, ziemniaki
Podwieczorek:  1/2 pomarańczy

Data: 20.12.2017  ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i ogórkiem, parówki drobiowe na gorąco z ketchupem,
II Śniadanie: herbata malinowa, paluch drożdżowy
Obiad: zupa grochowa, pierogi leniwe z masełkiem i bułeczką, surówka z marchwi i ananasa, cytrynada
Podwieczorek: ½ banana

Data: 21.12.2017 CZWARTEK 
Śniadanie: kawa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby wędzonej, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
II śniadanie: twarożek truskawkowy z wiórkami kokosowymi
Obiadzupa dyniowa filet z kurczaka w cieście, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i majonezem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: ½ gruszki

Data: 22.12.2017 PIĄTEK 
Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj i kiełbasy, szczypiorkiem i pomidorem
II śniadanie: kolorowa galaretka z ananasem
Obiadkrupnik, ryba panierowana surówka z kapusty tradycyjna, ziemniaki, kompot
Podwieczorekmarchewka