11 marca 2019

Doświadczenia na wesoło

        Przez ostatni tydzień lutego dzieci z grupy III przeprowadzały doświadczenia i eksperymenty bawiąc się nauką. Poznaliśmy ciekawe właściwości składników spożywczych takich jak soda oczyszczona, ocet, cytryna, płyn do naczyń, cukier i itp. Każdy miał okazję w domu przygotować eksperyment, a potem samodzielnie zaprezentować grupie. Do całej zabawy dołączyli się rodzice, którzy także mogli Nas odwiedzić  i przeprowadzić ciekawe doświadczenia.  Przez cały ten czas dzieci obserwowały wulkany z sody i octu, uciekający pieprz, sok z kapusty czerwonej zmieniający kolor za sprawą różnych składników, wędrującą wodę, moc naelektryzowanych przedmiotów lub działanie magnezów i wiele, wiele innych ciekawych zjawisk. Teraz każdy z Nas wie, że Nauka jest ciekawa i dostarcza wiele przeżyć i emocji.


Opublikowano 11 marca 2019 przez Tygrysek Pietrek in category "Tygryskowe wieści